Roscatele alcatuiesc o categorie aparte. Inca din antichitate au fost divinizate sau urate, iubite sau detestate, dar intotdeauna au iesit in evidenta oriunde s-ar fi aflat.

In prezent roscatele sunt percepute ca fiind seducatoare, indraznete, iar firea lor le face remarcate in orice situatie s-ar gasi.

Se remarca de cele mai multe ori prin idei originale, iar atunci cand isi fixeaza un obiectiv sunt foarte directe si isi duc sarcina la capat cu extrem de multa incapatanare.

Explicatia stiintifica pentru aceste trasaturi de caracter a fost scoasa la lumina abia in ultimele decenii si consta in cantitatea scazuta de hormoni antistres prezenta in organismul roscatelor.

Culoarea rosie este foarte sensibila

Parul rosu este foarte sensibil la orice sursa de caldura si se decoloreaza foarte repede, motiv pentru care este necesar sa fie foarte bine ingrijit.

Un par stralucitor si matasos ne defineste personalitatea si stilul si poate reflecta chiar si starea noastra de sanatate.

Elementul cheie pentru protectia parului sunt uleiurile. Proprietatile acestora ne pot ajuta sa ne curatam scalpul sau sa eliminam matreata si au o influenta benefica asupra cresterii parului si a imbunatatirii circulatiei sangelul.

Uleiurile cele mai folosite pentru hidratarea parului sunt cele din cocos (ce au rolul de a indeparta matreata, ajutand in acelasi timp la hidratarea parului) si cel din aloe vera ce ajuta la regenerarea firului de par.

Machiajul roscatelor este insotit de o coafura modernaUleiurile ajuta la cresterea parului si previne caderea acestuia

Nu stiu cate dintre noi mai tin minte, dar eu imi aduc aminte cu nostalgie de vremurile in care bunica ma spala pe cap cu apa in care erau tinute nuci sau coji de nuca. Inca de pe atunci am invatat ca cel mai bun remediu impotriva caderii parului era iodul provenit din nuci, asa ca acum folosesc destul de des uleiul de nuca.

Tratamentul parului in acest caz este foarte simplu si placut. Nu trebuie decat sa imi masez scalpul de doua ori pe saptamana timp de cateva minute (tratamentul trebuie urmat timp de trei luni) si parul meu va fi  in la fel de des si de matasos ca intotdeauna.

Uneori mai apelez si la uleiul din radacina de brusture. Acesta este bogat in acizi grasi esentiali ce intaresc radacina firului de par si ma ajuta in acelasi timp sa imi calmez iritatiie scalpului provenite in urma pieptanarii dese a parului.

Parul roscat se intretine cu atat mai greu cu cat este mai lung. Desi apelez destul de des la taierea varfurilor, imi doresc ca parul sa imi creasca cat se poate de repede asa ca apelez din nou la experienta bunicii.

Aceasta imi masa scalpul cu ulei de ricin, ce are o mare putere de regenerare si ajuta in acelasi timp la stoparea caderii parului datorita faptului ca intareste radacina.

Deoarece „cu o floare nu se face primavara” este necesar sa folosim cu regularitate uleiul de ricin pentru a ajunge la rezultatele dorite.

In functie de starea sufleteasca mai apelez uneori si la uleiul de jojoba, pe care il aplic la radacina parului si il las timp de 10 minute, dupa care il clatesc cu apa calduta.