Roscatele au atras intotdeauna atentia asupra lor. Indiferent de nuanta parului (rosu cupru, mahon sau rosu violet) privirile tuturor au fost atrase ca un magnet, iar cand ochii doamnelor au fost de culoare deschisa aceasta atractie a devenit irezistibila.

Ceea ce putini stiu este ca efortul de intretinere a parului rosu este destul de insemnat, deoarece acesta este foarte sensibil la schimbarile de temperatura (caldura este unul dintre inamicii sai cei mai mari), la actiunea apei calcaroase sau la poluare.

Ingrijirea acestuia se face cu mare atentie, iar la loc de cinste stau uleiurile speciale ce au rolul de a atenua efectele soarelui si de a preveni caderea parului.

Machiajul trebuie ales destul de prudent, in functie de fizionomia fetei si de culoarea ochilor, iar sensibilitatea pielii are un cuvant greu de spus atunci cand ne vom alege fardurile.

Una dintre regulile de baza in machiaj atunci cand discutam despre culori este aceea ca nu trebuie sa aplicam un fard ce are aceeasi culoare ca cea a ochilor, de aceea este recomandat sa folosim nuante contrastante ce au rolul de a sublinia culoarea acestora.

Mai jos gasiti cateva recomandari despre cele mai intalnite machiaje folosite de catre roscate.

Machiaje recomandate pentru ochi albastri

Fondul de ten utilizat trebuie sa aiba culori pale, iar buzele pot fi scoase in evidenta folosind un ruj de culoare roz. Nuantele folosite cel mai des sunt cele de auriu, maro sau aramiu, dar trebuie avut grija sa excludem culorile de culoarea ochilor.

Ochii vor subliniati cu ajutorul unui contur negru (utilizand un creion kohl) si al unei mascara utilizata pentru volum.

Nu trebuie insa sa exageram cu machiajul acestora. Machiajul trebuie sa fie discret si sa nu contrasteze in mod evident cu culoarea ochilor, iar una dintre tinutele ce pot fi abordate este acea retro.

Par de culoare rosieCele mai bune machiaje pentru roscatele cu ochi caprui

Ochii caprui ne ofera avantajul de opta pentru un machiaj simplu, realizat intr-o gama coloristica bogata, iar atunci cand suntem grabite este suficient sa folosim o mascara si un ruj cu nuante roz.

Culorile cele mai potrivite in acest caz sunt nuantele de pamant (maro, aramiu sau piersica).

O alta varianta asupra careia se poate opta este o combinatie dintre un ruj rosu aprins si un smoky eyes realizat folosind diverse tonuri de gri, la care se poate adauga putin fard sidefat, ce are rolul de a ne scoate in evidenta privirea.

In cazul in care participam la un eveniment de business trebuie sa asortam o tinuta deosebita unui machiaj pe masura. In acest caz combinatia dintre un ruj de culoare roz si un machiaj cu eyeliner de tip coada de randunica poate fi irezistibila.

Machiaje folosite in cazul roscatelor cu ochi albastri

In acest caz combinatia ce ne va evidentia cel mai bine culoarea parului este alcatuita dintr-un ruj puternic si un machiaj realizat in tonuri de bej neutre. Se mai pot folosi tonuri calde de violet si de roz, iar in cazul in care nu suntem prea pretentioase se poate folosi doar un simplu creion kohl.