Doamnele cu parul de foc sunt sigure ca ies imediat in evidenta indiferent de locul in care se afla. Fie ca suntem la birou, la cinematograf sau participam la un eveniment monden iesim imediat in evidenta datorita culorii parului.

Cu toate acestea intotdeuna exista loc de mai bine, iar in cazul in care culoarea hainelor ne este potrivita vom fi sigure ca vom capta atentia intregii asistente.

Mare atentie insa la cum vom asorta machiajul la culoarea hainelor, deoarece daca aceste este foarte puternic iluzia creata va fi aceea a unui saltimbanc, iar daca tonurile folosite sunt de culoarea prea inchisa exista riscul sa dam impresia unei persoane cu cativa ani mai in varsta.

Faptul ca verdele este culoarea ce ni se potriveste cel mai bine o stim de cand eram mici. Fie ca este vorba despre un verde foarte deschis, verde masliniu sau smarald, aceasta este culoarea ce nu trebuie sa ne lipseasca din garderoba.

Atentie insa la verdele cu nuante de galben ce ne poate accentua paloarea chipului. Nu cred ca ne dorim sa fim incadrate la categoria „bolnavelor de serviciu”.

Culorile hainelor sunt diferite in functie de nuanta de roscat

In cazul in care parul nostru este aramiu sau roscat inchis culorile cele mai potrivite sunt apropiate de tonurile naturale. Auriul, aramiul, verdele olive sau culoarea maro sunt culorile ce ni se potrivesc cel mai bine.

Sunt categoric de evitat nuantele de violet, rosu aprins, roz sau albastru inchis, iar culoarea neagra ne poate face tenul prea palid, asa ca ar fi bine sa o folosim doar in cazul fustelor.

Pentru roscatele cu o tenta mai deschisa a culorii parului sunt ideale nuantele de primavara: apricot, albastru marin, sau azuriul ne vor scoate in evidenta talia si vor contrasta cu culoarea ochilor.

Machiaj roscateSe mai pot folosi hainele in tonuri de gri cald, insa ar fi bine daca am evita nuantele foarte inchise de gri si visiniul, ce ne pot inchide culoarea tenului.

Imbracamintea de un alb imaculat ne creeaza o imagine exceptionala

Albul este una dintre culorile de baza folosite de catre designeri,in ciuda faptului ca este o culoare simpla.

In cazul roscatelor, hainele de un alb pur vor avea rolul de a ne scoate in evidenta ochii si parul, contrastul alb – rosu iesind in evidenta aproape in orice situatie. In acest caz insa este necesar sa folosim un machiaj ceva mai agresiv, iar culorile acestuia trebuie sa fie puternice si stralucitoare.

Multe dintre prietenele mele poarta discutii nesfarsite asupra culorilor care sunt cele mai potrivite pentru o roscata.

Din punctul meu de vedere folosesc mult mai mult culorile ce contrasteaza puternic cu parul si culoarea ochilor. Binenteles, nu pot purta intotdeauna un roz neon, dar caut sa evit culorile stinse si plictisitoare.

Pentru un ten inchis consider ca sunt potrivite culorile intunecate. Portocaliul, masliniul sau tonurile de auriu stins ne vor scoate in evicenta distinctia si tenul si pot fi purtate indiferent de ocazie.

Calitatea materialelor este insa un element de baza pentru o garderoba perfecta. Aceasta trebuie sa fie intotdeauna foarte buna, astfel incat culorile sa isi pastreaza stralucirea o perioada foarte lunga de timp.