Culoarea rosie a parului a exercitat o atractie deosebita asupra celor din jur inca din cele mai vechi timpuri. Roscatele au fost in permanenta in centrul evenimentelor, atat datorita culorii parului cat si datorita temperamentului aventurier si indraznet.

Desi parul de culoarea aramei imbatraneste mult mai greu, va sosi cu siguranta timpul in care acesta va deveni alb, iar multe dintre noi nu ne vom impaca cu aceasta situatie si vom recurge la vopsirea podoabei capilare.

Vopseaua trebuie aleasa cu cea mai mare atentie, deoarece aceasta ne poate afecta sanatatea. Cea mai sanatoasa metoda de a ne vopsi parul este sa apelam la henna, colorantul natural ce a fost folosit inca din perioada antica.

Ce este henna

Henna este un colorant natural folosit in Orientul Mijlociu si in India pentru a colora parul in diverse nuante de roscat.

Aceasta nu este numai un simplu colorant, ci este folosita si pentru a inlatura grasimea si a oferi parului stralucire si volum.

Este obtinuta din frunzele macinate ale unui arbust (Lawsonia Inermis) si este comercializata sub forma de pulbere.

Este foarte important ca atunci cand achizitionam vopseaua sa ne uitam cu atentie pe eticheta produsului, deoarece exista cazuri in care aceasta este amestecata cu diversi produsi chimici.

Inainte de a folosi henna este bine sa verificam daca nu suntem alergici la aceasta, iar daca parul nostru a fost vopsit cu un produs chimic trebuie sa facem o pauza de doua luni inainte de a folosi acest tip de vopsea.

Desigur ca exista si dezavantaje in cazul in care ne vopsim parul cu henna. In afara faptului ca aceasta se va intinde foarte greu, timpul in care isi va face efectul este foarte lung.

Este bine sa facem anumite teste inainte de a trece la vopsirea integrala a parului, deoarece nu stim exact ce nuanta de rosu vom obtine in final.

Cum ne vopsim parul in rosu

Compozitia vopselei trebuie sa fie cremoasa, insa nu trebuie sa fie nici prea solida (pentru ca nu o vom putea intinde pe par) dar nici prea lichida, pentru a nu ne curge pe maini sau pe ceafa.

Nu trebuie sa uitam ca inainte sa incepem sa ne vopsim sa ne punem manusi, altfel mainile noastre se pot pata iar culoarea va fi foarte greu de scos.

Compozitia se va intinde de la radacina parului inspre varfuri, apoi vom masa bine radacinile si parul

Dupa ce vom intinde vopseaua pe par ne vom acoperi capul cu o folie de plastic , evitand astfel ca vopseaua sa sa ne curga de fata.

Pentru a obtine efectul maxim vom lasa vopseaua sa actioneze maxim trei ore, iar apoi vom incalzi parul cu foenul.

In final, vom clati parul cu apa calduta (asa dupa cum stim culoarea roscata este foarte sensibila la caldura) pana cand parul isi va pierde culoarea portocalie.

Daca dorim sa avem un par matasos, vom clati parul cu un balsam dupa  care il vom spala.

Daca dorim sa obtinem o culoare roscata cu reflexe aurii este bine sa folosim si o infuzie de ceai de musetel foarte concentrata la care sa adaugam doua lingurite de zeama de lamaie si putina curcuma.