Fetele cu parul de arama au atras intotdeauna atentia, indiferent de epoca sau de locurile  in care au trait. Contrastul dintre tenul palid si parul rosu era imediat remercat de catre semeni, iar atentia pe care acestea o primeau avea darul sa nemultumeasca persoanele din jur.

Cochetaria tipic feminina ne indeamna insa si mai departe. Odata cu evolutia si rafinarea societatii a trebuit sa gasim noi metode prin care sa ne evidentiem punctele forte, iar in ultimul timp am adaugat pe lista noastra si machiajul.

Roscatele au ten de culoare deschisa

Machiajul trebuie sa fie realizat de asa maniera incat sa contrasteze in mod placut cu parul nostru, iar pentru a realiza acest efect trebuie sa fim atente la cateva detalii.

Trebuie sa ne hidratam bine fata si sa avem grija sa nu folosim pudra, deoarece acesta ne va estompa culoarea naturala a tenului si va diminua contrastul dintre culoarea fetei si par.

Pentru a masca zonele de sub ochi putem sa folosim un anticearcan, iar buzele vor beneficia de ajutorul unui ruj de culoare rosie.

Ochii pot fi scosi in evidenta de un machiaj clasic, ce ne va oferi un look agresiv datorita efectului de felina pe care il vor capata. Acesta este foarte usor de realizat cu ajutorul unui tus de volum si al unui rimel, sau folosind un simplu creion de ochi.

Par soscatFardurile folosite trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa aiba nuante maronii sau de culoarea prunei.

Un machiaj de culoarea piersicii ne ofera un efect extraordinar, iar buzele trebuie evidentiate folosind un ruj glossy.

Machiajul se poate face si un functie de nuantele parului

Cheia unui machiaj reusit pentru fetele cu parul de foc nu exista insa, deoarece acesta trebuie sa fie adaptat in functie de fizionomie sau de nuanta de roscat a parului nostru.

Daca culoarea noastra este una cat mai apropiata de cea naturala, putem apela la un fond de ten translucid, iar fardul de obraz poate sa aiba o nuanta de roz deschis. De asemenea se poate apela la o pudra bronzanta aurie aplicata cu foarte mare atentie intr-un strat subtire.

Machiajul pleoapelor poate fi facut cu orange sau cu galben, iar buzele vor fi bine puse in valoare de culorile cu tonuri pamantii, ruginii sau rosu corai.

Daca parul nostru este roscat inchis va atrage cu siguranta toate privirile, de aceea este bine sa avem grija sa nu folosim un fond de ten prea inchis ce ne poate face sa aratam mult mai mature.

Fondul de ten recomandat in aceste situatii trebuie sa fie cat mai fluid, sa aiba o textura usoara si ideal ar fi sa contina si particule iluminatoare. Culorile cele mai potrivite sunt cele deschise, iar nuantele de galben sunt binevenite.

Obrazul poate fi evidentiat cu ajutorul unui fard in nuante de trandafiriu deschis sau folosind perle bronzante in nuante pamantii, iar pentru pleoape culorile recomandate sunt bej sau gri inchis.

Culorile rujului trebuie sa fie insa destul de agresive, cele mai potrivite nuante sunt rosu cireasa sau rosu sangeriu.