Chiar daca natura ne-a inzestrat cu un par roscat cu care iesim in evidenta in orice situatie, exista situatii in care ne dorim ca nuanta acestuia sa fie mult mai inchisa fata de culoarea naturala.

Pentru a nu ne strica frumusetea si stralucirea naturala a parului este bine sa apelam la binecunoscutele suvite, ce ne ajuta sa ne scoatem in evidenta personalitatea. Acestea reprezinta cea mai usoara modalitate de a ne reinventa coafura si sunt potrivite indiferent de lungimea parului sau de tunsoarea pe care o avem.

Suvitele ombre au ramas in continuare la moda

Suvitele ce ma prind cel mai bine (si sunt in continuare la moda) sunt cele ombre. Parul nostru poate fi vopsit numai la varfuri, obtinand astfel un efect ce subliniaza culoarea naturala a parului, dar exista si cazuri in care suvitele ombre ne pot incadra fata.

In acest caz suvitele deschise ne vor incadra fata, iar varfurile vor aduce o luminozitate sporita chipului nostru.

Variantele clasice sunt cele ale suvitelor discrete sau colorate intens, dar acestea nu sunt potrivite personalitatii mele si le folosesc doar in cazul in care trebuie sa merg la anumite evenimente sau la petreceri de business.

Intretinerea acestora este insa destul de dificila (cu fiecare spalare parul era mai decolorat), iar mie mi-a trebuit destul de mult timp pana sa gasesc reteta ideala.

In primul rand nu imi mai spal zilnic parul. Desi astfel parul capata un volum si o stralucire ce erau observate imediat, culoarea parului se degrada intr-un interval scurt, iar parul se ingrasa mult mai repede.

Samponul a fost unul dintre elementele cheie ce m-a ajutat foarte mult. Am renuntat la samponul obisnuit si am optat pentru un sampon uscat, lucru ce mi-a permis sa raresc intervalul in care imi spal parul la 5 – 6 zile. Astfel am castigat si destul de mult timp liber pe care il folosesc sa merg la sala sau sa vizionez un film.

Diferite nuante ale parului roscatApa fierbinte este contraindicata pentru intretinerea parului

Am observat ca unul dintre cei mai mari dusmani ai culorii parului este apa fierbinte. Aceasta descoperire am facut-o intamplator, atunci cand blocul in care locuiesc a avut probleme cu apa calda si a trebuit sa imi spal parul cu apa calduta ce ne era livrata de Radet.

Clatirea o fac tot cu apa rece, deoarece aceasta are un efect revigorant asupra parului.

Am inceput sa evit folosirea samponului pentru volum pentru ca am observat ca decoloreaza parul cu o viteza apropiata de „cea a luminii” . Nu trebuie sa uitati insa sa aplicati o masca speciala pentru parul vopsit.

Asa dupa cum probabil stiti si voi, parul rosu este afectat puternic de orice sursa de caldura, indiferent de tipul acesteia, asa ca in timpul verii din geanta mea nu lipseste uleiul protector ce atenueaza efectele produse de soare.

Este posibil ca aceste recomandari sa nu fie potrivite pentru fiecare dintre voi, deoarece parul fiecarei roscate are particularitati diferite.

In situatia in care suvitele noastre se decoloreaza repede este bine sa apelam si la sfaturile unor profesionisti, ce vor folosi cele mai noi metode si tratamente aparute pentru ingrijirea parului.